Välja abonnemang

Det är inte alltid enkelt att välja ett abonnemang i denna djungel av operatörer. Vad är bäst? Vad är billigast? Frågorna kan vara många, särskilt om det är allra första gången du ska teckna ett abonnemang. Vilket abonnemang som är det bästa beror helt enkelt på hur din mobilanvändning ser ut.

Så innan du ger dig iväg för att jämföra nätets bästa abonnemang bör du titta igenom denna lilla guide som vi sammanställt nedan. På så sätt kan du få en god uppfattning om vad du är ute efter och vilket abonnemang som passar dig och din livsstil.

För dig som surfar aktivt

Om du främst använder din mobil för att surfa bör du såklart satsa på en operatör som erbjuder en hög surfmängd. Kanske använder du din mobil för att streama film och musik eller kanske använder du mobilens internet som modem till din laptop? Då kan det gå åt en hel del surf.

Faktum är att du kan hitta abonnemang som ger dig hela 100 GB surf varje månad. Dock får du självklart räkna med att betala ett ganska högt pris för ett sådant abonnemang. Det är emellertid vanligare att operatörerna erbjuder en surfmängd på max 20 GB. Även detta räcker mycket långt om du är en aktiv surfare.

För dig som ofta ringer utomlands

Ringer du ofta till andra EU-länder (kanske har du familj eller vänner som bor där) bör du välja ett abonnemang som erbjuder fast pris inom EU. Detta kan spara dig en hel del pengar. Med ett sådant abonnemang behöver du nämligen enbart betala en fast månadsavgift. Sedan kan du ringa till andra EU-länder hur mycket som helst.

Skulle du ofta ringa samtal till länder utanför EU finns det abonnemang med saldo som kan ge dig ett bra pris för utlandssamtal. Det är sällan gratis, men du kan som sagt komma billigare undan.

För dig som ringer och sms:ar ofta

Om du främst använder din mobil för att skicka sms och ringa bör du satsa på ett abonnemang med en fast månadskostnad. Då brukar det nämligen oftast ingå massvis eller obegränsat med sms och samtal till alla i Sverige. Dessa abonnemang brukar sällan vara dyra, eftersom de trots allt är så vanliga idag. Dock får du räkna med ett högre pris om du även vill ha en relativt stor surfmängd.

För dig som sällan använder din mobil

Om du endast använder din mobil för att ringa ett samtal då och då kan ett abonnemang med saldo vara ett bra alternativ. Då betalar du nämligen per minut som du ringer och oftast ingår det ett visst antal sms, till exempel 5 000 st. Dessa abonnemang är riktigt billiga och behöver inte kosta mer än en hundring i månaden.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 abonnemang
Hallon

Fria samtal & Fria sms

Ingen bindningstid- eller uppsägningstid

Läs mer om Hallon:
Vimla

Ingen bindnings- eller uppsägningstid

Bra täckning

Läs mer om Vimla:
Fello

Ring, SMS:a & MMS:a obegränsat

Behåll ditt nummer

Läs mer om Fello: