Val av surfmängd

En av de allra svåraste frågorna när det gäller att teckna ett abonnemang är hur stor surfmängd man bör välja. Hur långt räcker egentligen 1 GB surf? Ska man hellre ta för mycket än för lite? Hur ska jag kunna veta hur mycket jag surfar? Frågorna är många, inte minst om det är allra första gången du planerar att teckna ett abonnemang. Att veta hur långt en viss surfmängd räcker är inte den lättaste uppgiften och därmed kan valet bli svårare än vad man förväntat.

När det gäller att hitta nätets bästa abonnemang så måste man ta hänsyn till sina egna behov och krav. Samtals-, sms- och surfmängd är viktiga att ta hänsyn till i valet av abonnemang. Dock är surfmängden det som gör störst skillnad när det gäller pris. I denna artikel ska vi titta närmare på hur du bör tänka i valet av surfmängd.

Surfmängd – svår att avgöra

Att avgöra hur stor surfmängd man behöver är som sagt inte helt enkelt. Att välja exakt rätt surfmängd är i princip omöjligt. Dessutom kan du surfa mer eller mindre i olika perioder, vilket innebär att du antingen får surf över eller behöver köpa till extra.

Dessutom kanske du tror att 1 GB surf räcker gott och väl. I efterhand inser du hur lite detta egentligen är och att du egentligen behövde mer än dubbelt så mycket. Sedan kan det även vara tvärtom, du väljer 6 GB surf men märker att du knappt surfar alls. Då betalar du ju dessutom mer än nödvändigt. Som sagt, det är en nästintill omöjlig ekvation. Nedan ska vi dock göra vårat bästa för att förklara ungefär hur långt 1 GB räcker.

Detta kan du göra för 1 GB (ungefär)

  • Du kan streama ca 300 låtar. Detta motsvarar ungefär 15 timmar oavbrutet streamande.
  • Du kan streama kortare videoklipp i 7 timmar. Dock gäller detta inte klipp som är väldigt högupplösta. Dessa kräver nämligen mer data.
  • Du kan streama film eller serier i ca 1 – 3 timmar. Även detta beror på hur stor filmen är.
  • Du kan besöka ca 1 000 hemsidor.

Observera att du endast kan göra en av ovanstående exempel med 1 GB surf och inte alla. Även om 1 GB må låta lite, så kan det faktiskt räcka gott och väl. Om du oftast har tillgång till ett trådlöst nätverk behöver du trots allt inte använda denna surf. Då surfar du ”gratis”.

Hur mycket surf behövs?

Det är som sagt svårt att avgöra exakt hur mycket surf det behövs. Om du ofta har tillgång till wi-fi kan en lägre surfmängd, kanske 1 – 3 GB, räcka. Använder du däremot din mobil som ett modem och surfar på dess internet kan en större surfmängd behövas. Då kanske 12 – 20 GB vara ett bättre alternativ. Du kan även hitta surfmängder upp till hela 100 GB, men detta är, som du säkert förstår, inte särskilt billigt.

I slutändan är det helt enkelt upp till dig. Du måste själv avgöra hur mycket surf du tror att du behöver och testa dig fram. Du kan ju trots allt alltid öka eller minska din surfmängd om du inser att du är helt fel ute.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 abonnemang
Hallon

Fria samtal & Fria sms

Ingen bindningstid- eller uppsägningstid

Läs mer om Hallon:
Vimla

Ingen bindnings- eller uppsägningstid

Bra täckning

Läs mer om Vimla:
Fello

Ring, SMS:a & MMS:a obegränsat

Behåll ditt nummer

Läs mer om Fello: