Utlandsamtal

Man har ofta fått höra hur dyrt det är att ringa till utlandet och att man alltid bör skynda på sina utlandssamtal. Det finns såklart sanning i detta, men på senare tid har det faktiskt dykt upp allt förmånligare alternativ när det gäller utlandssamtal. Numera kan du bland annat hitta abonnemang som erbjuder ett fast pris inom hela EU. Ringer du ofta utanför EU kan du även hitta abonnemang med saldo som erbjuder förmånliga utlandspriser. Med andra ord behöver inte utlandssamtal längre ruinera dig.

I denna artikel ska vi titta lite närmare på hur du kan ringa billigare till och i utlandet. Vi vill som sagt hjälpa dig att hitta internets bästa abonnemang och ringer du ofta utomlands kan det vara bra att veta vad som gäller.

Så kan du ringa billigt till utlandet

Om du har ett ”vanligt” mobilabonnemang kan det dock vara väldigt dyrt att ringa till utlandet. Det kan kosta så mycket som 5 kr/min, beroende på vart du ringer. Oftast är det billigast inom EU och dyrare ju längre ifrån EU du kommer. Som vi nämnde i föregående stycke så finns det emellertid alternativ för billigare utlandssamtal. Låt oss gå igenom de två vanligaste och bästa alternativen om du vill ringa billigt till utlandet:

  • Hitta ett utlandspaket (alltså ett tilläggspaket) som har ett fast pris. Det finns nämligen en del operatörer som erbjuder sådana paket till flera olika länder. Ringer du ofta till exempelvis USA kan du hitta ett abonnemang med priser anpassade för samtal till just USA. Ett sådant paket kan självklart användas trots att du har ett paket som gäller för samtal inom Sverige.
  • Hitta ett utlandspaket med saldo. Det finns även paket som tillåter dig att ringa för samma pris till utlandet som inom Sverige. Dessa paket brukar dessutom inte kosta särskilt mycket varje månad och ringer du ofta utomlands kan det verkligen vara värt några extra kronor.

Så kan du ringa billigt när du är utomlands

Om du ofta befinner dig utomlands, kanske på grund av familjeangelägenheter eller jobb, kan samtalen snabbt bli dyra. Detta eftersom du blir tvungen att betala en avgift för roaming utöver den vanliga taxan. Roaming är alltså när du använder dig av ett nät som tillhör en annan operatör i utlandet. De vill såklart också ha betalt för ditt samtal och därav blir resultatet en roaming-avgift. Om du inte vill åka på höga mobilräkningar kan du utforska följande alternativ för samtal i utlandet:

  • Leta efter ett kontantkort som gäller i det land du befinner dig i. Detta är dock endast ett alternativ om din mobil inte är låst till en operatör. Ett inhemskt kontantkort är det billigaste alternativet om du vill spara pengar på samtal i utlandet. Däremot kan det bli dyrt för vänner och familj i Sverige som försöker ringa dig. Detta kan alltså vara bra att förvarna om.
  • Se över om du kan hitta ett tillfälligt utlandspaket. Detta kan göra både dina samtal till Sverige och i utlandet billigare.

Slopade roamingavgifter inom EU

I juli 2017 kommer man slopa roamingavgifterna inom EU. Detta innebär att du kan ringa precis som vanligt utomlands, så länge du befinner dig inom EU. Vi på Bästaabonnemang.se tycker självklart att detta är en mycket positiv förändring!

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 abonnemang
Hallon

Fria samtal & Fria sms

Ingen bindningstid- eller uppsägningstid

Läs mer om Hallon:
Vimla

Ingen bindnings- eller uppsägningstid

Bra täckning

Läs mer om Vimla:
Fello

Ring, SMS:a & MMS:a obegränsat

Behåll ditt nummer

Läs mer om Fello: