Tilläggstjänster

I samband med att du tecknar ett abonnemang hos en operatör får du även tillgång till en hel del tilläggstjänster. Du får inte alltså bara surf, samtal och sms. Vilka tilläggstjänster som erbjuds kan självklart variera mellan olika operatörer, men oftast finns det ett stort utbud. Dessa tjänster kan underlätta ditt mobilanvändande avsevärt. När du väl hittat internets bästa abonnemang kan du med andra ord göra det ännu lite bättre.

Nedan ska vi titta närmare på de allra vanligaste och populäraste tilläggstjänsterna, hur de fungerar samt hur de kan vara till din fördel.

Fyll enkelt på din surf

När du tecknar ett abonnemang ingår en viss mängd surf, till exempel 3 GB surf. Låt säga att du surfar lite mer än vanligt en månad och plötsligt tar din surf slut. Det är fortfarande några veckor kvar tills surfen fylls på automatiskt och du är i akut behov av surf just nu. Då kan du fylla på surfen med hjälp av ett snabbt sms eller via din mobiloperatörs hemsida.

Oftast skickas ett sms ut i samband med att din surf tar slut. Där står det även att du kan köpa till extra surf om du skulle vilja. Då svarar du helt enkelt på sms:et och sedan fylls surfen på direkt. Smidigt, eller hur?

Smart röstbrevlåda

En röstbrevlåda brukar alltid ingå i ditt abonnemang och den kan vara både bra och rolig att ha. Här kan du tala in ett eget meddelande som de sedan kan svara på. När du fått ett röstmeddelande i din brevlåda informeras du oftast om detta direkt via sms. Självklart behöver du inte utnyttja denna tjänst om du inte vill. Det är helt och hållet frivilligt.

Billigare utlandssamtal

Många är vi som med hjärtat i halsgropen tittar på vår mobilräkning efter en utlandsresa. Det är sällan billigt att ringa utomlands och särskilt inte om du befinner dig utanför EU. Dock finns det faktiskt tilläggstjänster som kan ge dig billigare utlandssamtal. Oftast kan du bli erbjuden till exempel ett dagspass till ett fast pris eller liknande. Detta kan vara extra bra om du i förväg vet att du kommer behöva ringa till Sverige eller till utlandet en del under din resa.

Dölj ditt nummer

Många operatörer gör det möjligt för dig att själv välja om du vill dölja ditt mobilnummer eller inte. Om du väljer att dölja ditt nummer kommer det inte att synas på offentliga nummerupplysningar som till exempel Eniro. Ditt nummer kommer inte heller synas när du ringer till en annan telefon. Detta kan vara ett bra alternativ om man inte är bekväm med att folk ska ha tillgång till ens mobilnummer.

Sms vid missat samtal

Även detta är en gratis tjänst som erbjuds hos de flesta operatörer. Om någon skulle försöka få tag på dig och din mobil inte haft täckning eller varit avslagen kommer ett sms att skickas till din mobil. På så sätt kan du alltid ha koll på vem som har försökt få tag på dig och vilken tid de har ringt.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 abonnemang
Hallon

Fria samtal & Fria sms

Ingen bindningstid- eller uppsägningstid

Läs mer om Hallon:
Vimla

Ingen bindnings- eller uppsägningstid

Bra täckning

Läs mer om Vimla:
Fello

Ring, SMS:a & MMS:a obegränsat

Behåll ditt nummer

Läs mer om Fello: