Mobilabonnemang barn

Mobiltelefoner blir allt vanligare längre ner i åldrarna. Detta är inte mer än naturligt med tanke på den tekniska revolution som vi befinner oss mitt i. Många tycker att det är skrämmande att barn ska ha egna smartphones, men faktum är att det finns flera fördelar med detta. Först och främst kan man alltid få tag på sina barn om det skulle vara något. Utöver detta är de flesta smartphones utrustade med en GPS, vilket gör det möjligt att hålla koll på vart barnet befinner sig. Med andra ord kan en mobiltelefon göra en hel del nytta, även för oroliga föräldrar.

Helt bekymmerslöst är det dock inte. Det finns alltid en oro över att barnen ska hamna på internetsajter som inte är lämpliga. Därför finns det numera mobilabonnemang som passar för just barn. Hur dessa fungerar ska vi titta närmare på i denna artikel. Självklart ska du även kunna hitta internets bästa abonnemang för dina barn också.

Abonnemang för barn

Om du vill teckna ett abonnemang till ditt barn är det såklart du som förälder som kommer stå på avtalet. Är man under 18 år kan man nämligen inte teckna ett abonnemang i sitt eget namn. Det enda du som förälder behöver göra är att gå in på operatörens hemsida, fylla i ditt och barnets uppgifter och ansöka om ett abonnemang. Observera att det är du som kommer hållas ansvarig för det som mobilen används till.

Skaffa en kostnadsspärr?

Om du och din familj ofta reser utomlands kan en kostnadsspärr vara ett bra tillägg till barnets abonnemang. Med denna spärr kan du inte surfa, sms:a och ringa för hur mycket som helst, utan du bestämmer en summa som får användas. När denna summa är slut kan mobilen inte användas för samtal, surf eller sms längre. Spärren kan alltså förhindra att du drabbas av skyhöga räkningar efter resan.

En kostnadsspärr kan även vara en god ide att ha hemma i Sverige. Det är helt enkelt ett sätt som hjälper dig att ha full koll på barnets mobilräkningar.

Olämpligt innehåll på internet

Den allra största faran när det gäller barns mobilanvändande måste nog vara internet. Det är lätt att hamna på sidor vars innehåll är olämpligt för ditt barn. Många hemsidor saknar dessutom spärrar, vilket innebär att alla har tillgång till dem. Därför kan säkerhetspaket vara ett bra tillägg till barnets abonnemang. Detta säkerhetspaket kallas även för föräldrakontroll och ger dig som förälder möjlighet att blockera samtal och hemsidor. Du kan även ta bort barnets egna mobilnummer ifrån offentliga söktjänster om du vill hålla numret så privat som möjligt.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 abonnemang
Hallon

Fria samtal & Fria sms

Ingen bindningstid- eller uppsägningstid

Läs mer om Hallon:
Vimla

Ingen bindnings- eller uppsägningstid

Bra täckning

Läs mer om Vimla:
Fello

Ring, SMS:a & MMS:a obegränsat

Behåll ditt nummer

Läs mer om Fello: