Kontantkort

Även om Bästaabonnemang.se främst fokuserar på internets allra bästa abonnemang tänkte vi även informera om hur ett kontantkort fungerar. Vi tycker om att erbjuda valmöjligheter och vi vill såklart att alla ska hitta ett alternativ som passar dem. Dessutom har kontantkort och mobilabonnemang börjat likna varandra mer och mer på senare tid. Numera kan du hitta abonnemang utan bindnings- eller uppsägningstider, vilket innebär att de i princip fungerar som ett kontantkort. Dock behöver du inte fylla på dem manuellt varje månad.

Hur som helst, så ska vi i denna artikel titta lite närmare på just kontantkort samt hur de fungerar. Många av de operatörer som du hittar i vår topplista erbjuder nämligen både abonnemang och kontantkort.

Vad är ett kontantkort?

Ett kontantkort är helt enkelt ett kort som fylls på med surf, samtal och sms varje månad. Istället för att detta görs automatiskt varje månad, som vid ett abonnemang, gör du det istället själv. När den mängd samtal, sms och surf som du köpt är slut, får du helt enkelt fylla på kortet igen. Kontantkort brukar vara ett vanligt alternativ när ens barn för första gången ska få en mobiltelefon. Detta eftersom du helt enkelt inte kan använda mobilen med när saldot på kortet tagit slut.

I övrigt är kontantkortet en smart lösning för den som vill hålla lite extra koll på sin ekonomi. Eftersom det är omöjligt att surfa, ringa eller sms:a för mer pengar än vad som finns på kortet, är det enklare att få kontroll över sina mobilkostnader.

Slipp bindnings- och uppsägningstid

Även om ett abonnemang på sätt och vis erbjuder dig en slags frihet, eftersom ”påfyllningen” sker automatiskt, så ger kontantkortet också en slags frihet. Det är nämligen så att ett kontantkort varken har bindnings- eller uppsägningstider. Detta innebär alltså att du kan byta kontantkort eller helt sluta använda det när som helst.

Kanske hittar du ett annat kontantkort med bättre villkor eller bättre pris? Då är det bara att byta direkt. Om din mobil inte är låst kan du även byta till en helt annan operatör om du skulle vilja. Du är med andra ord helt fri att göra vad du själv önskar.

Nackdelar med kontantkort

Även om det finns många fördelar när det gäller kontantkort så finns det vissa saker som gör att ett abonnemang ofta är ett bättre alternativ. Nedan ska vi gå igenom några av kontantkortets nackdelar.

  • Den största nackdelen med kontantkort är att det kan bli omständligt att hela tiden fylla på kortet. Även om det ger en frihet att slippa bindnings- och uppsägningstider så finns det trots allt även abonnemang som också saknar dessa. Med ett abonnemang slipper du tänka på att hela tiden gå in och fylla på din mobil när dess surf, samtal och sms tagit slut. Kanske råkar din data ta slut precis när du behöver använda din mobil som mest? Med ett abonnemang uppstår sällan detta problem.
  • Kontantkort kan i många fall vara dyrare. Även om du får bättre koll på din ekonomi så är prisplanerna för kontantkort oftast dyrare än de för abonnemang.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 abonnemang
Hallon

Fria samtal & Fria sms

Ingen bindningstid- eller uppsägningstid

Läs mer om Hallon:
Vimla

Ingen bindnings- eller uppsägningstid

Bra täckning

Läs mer om Vimla:
Fello

Ring, SMS:a & MMS:a obegränsat

Behåll ditt nummer

Läs mer om Fello: