Frågor och svar

Om detta är allra första gången som du planerar att teckna ett abonnemang kanske du har en del frågor. Detta är inte alls konstigt, då det kan vara mycket att hålla reda på i början. Vilket abonnemang är det bästa? Hur mycket surfmängd bör jag välja? Ska jag ha ett kontantkort eller ett abonnemang? Dessa frågor är knappast ovanliga och vi vill göra vårat bästa för att ge dig snabba och hjälpsamma svar.

På denna sida har vi listat de allra vanligaste frågorna när det gäller abonnemang. Vi vill som sagt göra det enkelt för dig att hitta nätets bästa abonnemang och för att kunna göra detta bör man vara välinformerad.

Hur hittar jag billiga abonnemang?

Det bästa du kan göra för att hitta billiga abonnemang är att jämföra dig fram. Detta är det allra bästa sättet för att hitta nätets allra billigaste och bästa abonnemang. Genom att jämföra slipper du oroa dig över att det kanske funnits bättre alternativ där ute. Du slipper dessutom binda dig till något som du sedan behöver betala dyra pengar för att ta dig ur. Nej, jämför noggrant innan du skriver på någonting.

På vår startsida hittar du en topplista med nätets främsta operatörer just nu. De erbjuder en mängd abonnemang och kontantkort till fina priser. Här kan du snabbt och enkelt jämföra olika operatörer för att snabbare hitta internets allra bästa abonnemang.

Ska jag ha ett abonnemang eller ett kontantkort?

Vi skulle rekommendera ett abonnemang. Detta eftersom dagens abonnemang i princip fungerar som ett kontantkort, då du kan hitta flera operatörer som helt skippar bindnings- och uppsägningstider. Dessutom kan ett kontantkort i många fall vara dyrare än ett abonnemang och dessutom behöver du hela tiden fylla på det när kortets laddning är slut. Nej, här förespråkar vi abonnemang!

Vad kostar ett abonnemang?

Det beror helt på vilken typ av abonnemang du väljer samt hur mycket surf du vill ha. En större surfmängd innebär självklart en högre månadskostnad. När det gäller surfmängd kan du hitta så lite som 0,5 GB surf för max 99 kr/mån och du kan hitta upp till hela 100 GB surf för runt 800 kr/mån. Priset beror helt enkelt på vilken typ av abonnemang du är ute efter samt vilka krav du har.

Hur lång är bindningstiden för ett abonnemang?

Oftast brukar den vara på 1 – 2 år. Dock finns det flera abonnemang som helt och hållet saknar bindningstid. Dessa kan du alltså säga upp när som helst, under förutsättning att de även saknar uppsägningstid.

Vad är en uppsägningstid?

En uppsägningstid är den period som du måste betala för efter det att du sagt upp ditt abonnemang. Låt säga att din operatör har en uppsägningstid på 1 månad. Om du säger upp ditt abonnemang den 1 maj måste du betala för abonnemanget i minst 1 månad till innan det slutar gälla. Den vanligaste uppsägningstiden ligger på 1 månad.

Dock finns det även abonnemang som helt saknar uppsägningstider. Dessa abonnemang kan du med andra ord säga upp när du vill.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 abonnemang
Hallon

Fria samtal & Fria sms

Ingen bindningstid- eller uppsägningstid

Läs mer om Hallon:
Vimla

Ingen bindnings- eller uppsägningstid

Bra täckning

Läs mer om Vimla:
Fello

Ring, SMS:a & MMS:a obegränsat

Behåll ditt nummer

Läs mer om Fello: