Byta operatör

Vilket som är nätets bästa abonnemang för just dig kan trots allt variera beroende på dina egna krav. Därför är det inte konstigt om du hittar ett mer förmånligt alternativ i takt med att dina behov ändras. Kanske hittar du en operatör som passar bättre för din nuvarande situation? Eller kanske har du bara snubblat över ett bättre abonnemang med lägre pris?

Att byta operatör är något som inte alls behöver vara särskilt svårt i dagsläget. En hel del operatörer erbjuder nämligen abonnemang som saknar både uppsägnings- eller bindningstider. Dessutom kan du oftast behålla ditt gamla nummer. I denna artikel ska vi titta närmare på hur du går tillväga för att byta mobiloperatör samt hur uppsägnings- och bindningstid fungerar.

Så funkar uppsägningstid

En uppsägningstid på ett abonnemang fungerar på samma sätt som alla andra uppsägningstider. Är uppsägningstiden en månad kommer du alltså behöva betala en månad till efter det att du säger upp ditt nuvarande abonnemang. Därefter kan du byta operatör. Att ha uppsägningstider för mobilabonnemang var mycket vanligare förr än dag de är idag och de var ofta ganska långa. Långa uppsägningstider gjorde det svårt för människor att byta abonnemang om de hittade ett bättre alternativ eller om de var missnöjda.

Under 2014 infördes som tur var en lag som förbjöd operatörer att ha en längre uppsägningstid än en månad. Sedan dess är uppsägningstiderna rimligare och dessutom har det dykt upp abonnemang som helt och håller saknar uppsägningstider.

Så fungerar bindningstid

Bindningstid är också en faktor som kan hindra dig ifrån att byta operatör omgående. När du tecknar ett abonnemang binder du dig oftast under en viss tid. Vanligtvis brukar det röra sig om tidsperioder på ett eller två år. Under denna period kan du alltså inte säga upp ditt abonnemang hur som helst, utan du måste i så fall betala en ganska hög summa. Detta för att du bryter avtalet i förtid.

Abonnemang utan uppsägnings- och bindningstid

Som ett resultat av den höga konkurrensen har allt fler abonnemang utan uppsägnings- och bindningstider tider dykt upp. Dessa abonnemang erbjuder en helt ny slags frihet. Här följer några fördelar:

  • Du slipper binda upp dig under en längre period. Du kan byta operatör eller abonnemang när som helst.
  • Du slipper vänta en månad på att få byta till en annan lösning.
  • Du behöver inte fylla på kontantkort regelbundet. Denna typ av abonnemang har nämligen kontantkortets alla fördelar samtidigt som ”påfyllningen” sker automatiskt.

Säg upp ditt abonnemang och byt operatör

Vill du byte operatör kan du alltså göra detta efter eventuella bindnings- och uppsägningstider. Det enda du behöver göra är att kontakta din operatör och be dem avsluta ditt abonnemang. Du kommer därefter få ett slutdatum då abonnemanget upphör att gälla. Detta för att du ska kunna teckna ett nytt abonnemang som börjar gälla när det andra slutat. Oftast kan du få flytta över ditt nuvarande nummer, så du slipper krångla med nummerbyte.

Kommentarer inaktiverade.

Topp 3 abonnemang
Hallon

Fria samtal & Fria sms

Ingen bindningstid- eller uppsägningstid

Läs mer om Hallon:
Vimla

Ingen bindnings- eller uppsägningstid

Bra täckning

Läs mer om Vimla:
Fello

Ring, SMS:a & MMS:a obegränsat

Behåll ditt nummer

Läs mer om Fello: